Opleiding tot kettlebellsport trainer

(Door KSBN (KettlebellSport Bond Nederland) Gecertificeerd)
Deze opleiding is bedoelt voor trainers en atleten die zich technisch, theoretisch en praktisch willen verdiepen in de kettlebellsport.
Verschillende niveau’s zijn welkom, het is echter wel een vereiste dat er basis kennis bestaat van kettlebellsport. Hiervoor is bijvoorbeeld een introductie workshop geschikt.
Diegenen die al langer training geven (eventueel in andere sporten/disciplines) zullen de kennis gelijk kunnen toepassen en hun training methodiek verbeteren. Heb je nog geen ervaring als trainer dan worden de benodigde handvatten aangereikt om hiermee te starten.

Van A tot Z
Als je de opleiding hebt afgerond dan ben je in staat om iemand die nog nooit kettlebells heeft vastgehouden in simpele stappen de correcte techniek aan te leren. Je kunt rekening houden met veiligheid en een training schema opstellen. Bovendien kun je bij gevorderden eventuele fouten herkennen en analyseren hoe je ze kunt helpen om nóg beter te worden.

Wat kun je verwachten?
De vier cursusdagen zullen ongeveer van 13 tot 18 uur duren, waarbij naast de benodigde praktijk voornamelijk theorie behandeld zal worden. De theorie wordt gekoppeld aan voorbeelden uit de praktijk en zo gepresenteerd dat deze gelijk bruikbaar en toepasbaar is voor jou als trainer en atleet.
Het examen (op de 5e dag) bestaat uit vier onderdelen waarvoor je goed, voldoende of onvoldoende kunt scoren. De vier onderdelen zijn een schriftelijke theorie toets, een mondelinge theorie toets, een praktijk beoordeling van eigen techniek en een praktijk toets waarbij jij andermans techniek beoordeelt.
Let op: het laten zien van goede techniek is tijdens het examen erg belangrijk. Niet iedereen heeft genoeg aan de twee maanden trainen die hiervoor staan, bereid je dus goed voor!

De volgende onderwerpen worden behandeld;

– aanleren van de basis bewegingen
– gevaren herkenning / veilig trainen
– correctie oefening, mobiliteit training & GPP
– theorie van de ‘perfecte’ beweging + leren aansturen
– (acceptabele/bekende) techniek variaties
– fouten herkenning
– coaching, didactisch (prioriteiten stellen, que’s e.d.)
– coaching, programmering
– wedstrijdopbouw & reglementen

Door wie wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt gegeven door een team van experts op verschillende gebieden die elkaar goed ondersteunen en aanvullen. Hieronder worden ze even kort voorgesteld:

Naomi Kooiker
Naast een prima carrière als atleet (tweevoudig Nederlands Kampioen in de LongCycle en een 8e plaats op het WK2015) is Naomi coach van het zeer succesvolle Jaap’s Gym team en hoofdtrainer van de KSBN.
Naomi excelleert in het aanleren en perfectioneren van techniek en met behulp van methodisch opgestelde trainingsprogramma’s mensen coachen naar een hoger niveau.

Video impressie

Reeds opgeleide trainers door Jaap’s Gym;
november 2015:

– Roy Veldhuis (Jaap’s Gym)
– Barry Andre (Rotterdam Kettlebell Academy)
– Annemiek Grossenbagt (Outdoor Kettlebell)
mei 2016:
– Sjanett de Geus (Crossfit nuldertien, Breda SC)
– Nick van Braam (Steve’s Gym)
– Neal Willems (PT)
– Kees Goddrie (PT)

Data & kosten

Eerstvolgende cursusdata:
11 september, 25 september,
2 oktober & 16 oktober
Examendag: 30 oktober
Locatie: Oldenzaal

Kosten (inclusief examen):
€ 747,- (incl btw)
€ 700,- voor leden van de KSBN

Blogpost

0