In Bodycontrol

Rechtstreeks uit Junglebook!

Iedereen kent de film Jungle book. Zoals Mowgli achter de olifanten aanloopt. Gestrekte armen en benen en de heup zo hoog mogelijk, dat is de beer. Een oefening die er simpel uitziet maar waarvan de hartslag goed omhoog gaat!

Hoe de beer precies werkt legt Niek hieronder uit:

De beer is uitermate geschikt voor de warming-up:

Bij deze beweging wordt alles opgewarmd. Zowel de polsen, een vaak vergeten onderdeel, als de schouder, maar ook zeker de hamstrings krijg een dynamische rek. Verder schiet je hartslag goed omhoog als je dit 5×20 meter uitvoert, bij iedereen, ook de meest fitte mensen. Zo makkelijk als het eruit ziet, zo zwaar is deze beweging. Een ontzettend leuke oefening om aan je warming-up toe te voegen om dat dodelijk saaie rekken te vervangen.

Er zijn ook een hele rit aan progressies te bedenken en in de nieuwsbrief van lage locomotie laat ik er drie zien (aanmelden? Klik hier!)

Spelen met de beer.

Natuurlijk moet je ook gewoon lol hebben tijdens het trainen. Hier een paar variaties met wat rollen erin. Natuurlijk kun je de beer ook prima combineren met andere bewegingen uit lage locomotie!

De beer hebben wij verkregen door middel van GMB (Gold medal Bodies). Een fantastische groep mensen met veel kennis van zaken!

Meer informatie en oefeningen gerelateerd aan lage locomotie? Stuur even een mailtje naar info@jaapsgym.nl, kom naar onze body control lessen, of misschien is personal training op afstand iets voor jou? 

 

 

Recent Posts
0