workshops kettlebellsport

Het kettlebellsport team van Jaap’s Gym is het meest succesvolle team van Nederland. Hun trainer, Naomi Kooiker, heeft in de afgelopen jaren enorm veel ervaring opgedaan door het team te begeleiden naar wedstrijden (zoals het WK in 2014&2015) en door het opzetten en doceren van de KSBN gecertificeerde opleiding tot kettlebellsport trainer.

Deze ervaring willen wij graag met zoveel mogelijk mensen delen zodat de sport de komende jaren nog veel verder kan groeien! Daarom geven wij workshops voor atleten van elk niveau:

Workshop “introductie tot kettlebellsport”
Als je nog nooit een kettlebell hebt vastgehouden of als je tot nu toe alleen ‘hardstyle’ met kettlebells hebt getraind; deze workhop is voor jou. We beginnen helemaal bij het begin en zorgen er in 2 uur voor dat er een goede basis is gelegd voor een prachtige techniek. Na de workshop kun je zelf verder trainen tot jou basis groot genoeg is en je toe bent aan het volgende niveau.

Workshop “wedstrijd voorbereiding”
Deze 2,5 uur durende workshop is bedoelt voor kettlebell sporters die al een tijdje met kettlebells trainen en zich graag goed willen voorbereiden op hun eerste of tweede wedstrijd.

Er wordt individuele aandacht besteed aan de belangrijkste techniek verbeteringen, daarnaast worden de volgende punten behandelt:
– review van de basis technieken
– techniek efficiëntie
– individuele techniek aandachtspunten
– wat te verwachten van de wedstrijd
– regels
– strategie
– mentale voorbereiding
– gewichtsklasse kiezen (indien van toepassing)

Workshop “kettlebell snatch voor gevorderden”
Tijdens deze workshop leer je hoe je jou kettlebell snatch zo efficient mogelijk maakt. Deze efficientie zal grip, kracht en uithoudingsvermogen zoveel mogelijk sparen. Hierdoor wordt het mogelijk om de tienwedstrijd minuten vol te maken met hoge gewichten.
De technieken die worden behandelt bouwen verder op een goeie basis, de workshop is daarom alleen toegankelijk voor degenen die de basis snatch techniek reeds onder de knie hebben.

Workshop “longcycle; ultieme kracht-uithoudingsvermogen training “
De clean & jerk als wedstrijd onderdeel met 1 of 2 kettlebells wordt “longcycle” genoemd. Tijdens deze workshop behandelen we de clean en de jerk met 1 en 2 kettlebells. We beginnen bij het begin en gaan in 3 uur in sneltrein vaart ook door naar de fijne aandachtspunten. Hierdoor is de workshop geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Eerstvolgende workshops:

Introductie tot kettlebellsport:
Datum volgt (€25,-)

Workshop wedstrijd voorbereiding:
Datum volgt (€35,-)

Snatch voor gevorderden:
Datum volgt (€55,-)

Longcycle, ultieme kracht-uithoudingsvermogen training:
Datum volgt (€55,-)

Meld je aan door een email te sturen naar naomikooiker@gmail.com.
Past de datum niet? Laat ons toch even weten dat je interesse hebt, dan kunnen we iets regelen!

 

Of laat hieronder je mailadres achter om op de hoogte te blijven van nieuwe data.


Relevante blogposts

0